Аз преди 2 дни си сложих червен на марката HEPU, немски е и е концентрат, като сипах съотношение около 40% / 60% антифриз/вода тоест 3л антифриз концентрат и 4,2л вода, което е за -25 градуса. Единственото, с което се съобразих беше антифриза да е червен. Преди това си направих промивка на системата, смяна на термостат и почистване на казанчето с пясък. Това ще е първата зима на колата ми (от южна Испания, още с номерата) и се надявам антифриза да е читав, цената му е някъде 18лв/1,5л. Иначе не знам нищо за марката
Известие
Collapse
No announcement yet.
какъв антифриз?
Collapse
X
-
аз съм с такъв много добър е , поне за сега
FEBI Bilstein - ОРИГИНАЛНИ ЧАСТИ ПО ОКАЧВАНЕ, ХОДОВА ЧАСТ И ДВИГАТЕЛ
Държава на произход : Германия
Продукти : Двигател, Окачване, Спирачна система
Марка : FEBI
FEBI BILSTEIN Febi Bilstein е немски концерн - един от водещите в света производители на авточасти за леки и лекотоварни автомобили. FEBI предага пълна гама от авточасти за леки и лекотоварни автомобили, кaто със своята марка гарантира за качеството на предлаганите авточасти.
Febi Bilstein произвежда много широка гама по окачване, двигател, управление, спирачна система, охлаждане, антифризи и масла, ел. система - лостчета, датчици, клемореди, ключове и много други допълнителни части и аксесоари.----------
145 / 1.6 Boxer / 103hp--- ex
156 1.8 ts -- momo салон , 99
Тук колегите пишат да не се смесват антифризите! Досега незнаех за това, че има червен антифриз ,видях че в казанчето за антифриза има червеникава течност-приличаща на ръждясала вода която беше на минимум и взех че долях 300гр. син концентрат на Приста- сега като гледам не се е пресекъл !!!
Незнам дали е опасно за алуминиевите части наличието на синият антифриз макар и в съотношение 1/10 към червения!
Моля ако някои се е сблъсквал с подобно нещо да каже -ако трябва да го сменям!!!Алфа Ромео 156 1,9 JTD Sportwagon
2001год 115кс + ремап
Comment
-
По принцип ги дават червения да е за алуминиеви радиатори и блокове на двигатели, а синия за чугунени.
Всички нови автомобили са с червен антифриз. Дават го да е лонг файф. С висока трайност и не позволява на алуминия да загнива и да образува окиси.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Купувайта качествен антифриз, на Тутела, Лъки Моли и т.н, па цвета му няма ама никакво значение, и да има, файда немя, както се пее,ако са доказали се качествени марки, за съжаление не се доварявам на други /нашенски такива/.След като пише че не увреждта пластмаса, метел и гумени съединия, да не ви пука, на старата си кола слагах и български Лукойл и не съм имал също проблеми, но на алфата не смеяLast edited by fred; d.m.y г., 22:49.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Тука може да се ограмотите още малко!!! По -надолу в статията са записани 8 неща които трябва да знаем за антифризите!!!
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=41611Last edited by jzonkom; d.m.y г., 11:52.Алфа Ромео 156 1,9 JTD Sportwagon
2001год 115кс + ремап
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеПо принцип ги дават червения да е за алуминиеви радиатори и блокове на двигатели, а синия за чугунени.
Всички нови автомобили са с червен антифриз. Дават го да е лонг файф. С висока трайност и не позволява на алуминия да загнива и да образува окиси.
Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщениеСин за чугунени картери, червен - за алуминиеви. Ама това с цвета не е много сигурно май. Трябва и да се гледа типа на антифриза. Тук пише по въпроса.Mercedes W202 - 200kompressor 99'
Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99'- ex''
Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'
Comment
-
Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщениеAlfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGisigpic
Comment
-
И каква е твоята? То в тая категория няма ТС а JTS само на двулитровия мотор! Или има печатна грешка.
А и на тоя линк "тук" на всички пише Paraflu Up!Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGisigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеКупувайта качествен антифриз, на Тутела, Лъки Моли и т.н, па цвета му няма ама никакво значение, и да има, файда немя, както се пее,ако са доказали се качествени марки, за съжаление не се доварявам на други /нашенски такива/.След като пише че не увреждта пластмаса, метел и гумени съединия, да не ви пука, на старата си кола слагах и български Лукойл и не съм имал също проблеми, но на алфата не смея
Единствената разлика между синия и червения антифриз е именно в удължения експлоатационен период на червения. Другото си е чист PR.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
Comment